OVER HELEEN

Schrijven met hoofdletter


Lang geleden, in 1995, begon een leergierige jonge vrouw aan de aan de Universiteit van Utrecht. Gek op lezen, geïnspireerd door grote schrijvers, dichters en journalistiek. Geïnteresseerd in het brede pakket: letteren, taalkunde, poëzie, interactie, communicatie. Maar al snel ontstond de fascinatie voor het geschreven woord en voor de stijl. Waarom is het 'gelopen' en niet 'geloopt'? Waarom zijn alliteraties lekker en leest ook binnenrijm vlot en fijn? En wat doet het ritme van zinnen met de toegankelijkheid van teksten? (voel je 't?)


Met grote voorkeur voor schrijfvakken en vele onnodige maar interessante cursussen studeerde ik in 2005 af met een bul Taal en Cultuurstudies. Ondertussen met een full swing schrijfbedrijf en een levendige klantenkring: van de kapper om de hoek tot de regionale krant. Van kunstofproducent tot communicatiemuseum. Nu, in 2020, kan ik meer dan 100 klanten tellen, die nog steeds bellen met nieuwe opdrachten. Dankbaar is dat! 


Sinds 2018 werk ik met een nieuwe missie. Maatschappelijk verantwoord bezig zijn, doet ertoe. Organisaties die bijdragen aan  de samenleving krijgen voorrang.


Sinds 2018 ben ik ook actief voor UWassistent, waarbij vraag en aanbod in de zorg samenkomen. Met eenvoudige oplossingen dragen wij bij aan de autonomie van ouderen. Zelfstandig blijven is niet moeilijk. Samen maken wij dat mogelijk!

Wie vertaalt uw gedachten in krachtige tekst

met een kop en een staart?